miercuri, 5 august 2015

Fantastic cum puteti observa un vulcan activ, Galaxia calea Lactee si Luna!

Priviti această fotografie care îţi taie răsuflarea şi în care pot fi observaţi un vulcan activ, galaxia Calea Lactee şi Luna!

Este nevoie de multă răbdare și de o mulţime de abilități pentru a face o astfel de fotografie superbă, ca cea prezentată în acest articol. 
Această imagine uluitoare a fost realizată de către Shane Black, un fotograf profesionist care, pentru a surprinde capodopera, s-a suit în apropierea vârfului de pe Mauna Kea (Hawaii, Statele Unite ale Americii), la 4.200 de metri înălţime.

În depărtare, se poate observa lumina de la un alt vulcan, Kilauea (aflat la 1.200 de metri înălţime), ce poate fi observat prin ceață, în timp ce Luna se aprinde în colțul opus al cerului. 
În centrul imaginii se distinge Calea Lactee, galaxia noastră, dar şi planetele Marte, Saturn şi Neptun.

Domnul Black speră să călătorească în lume pentru a mai fotografia stelele. 
El spune că iubește lumina astrelor şi că este “uimit de imensitatea Universului”.
Pentru a crea această fotografie de tip panoramă, Shane Black a lipit 23 de cadre individuale, fiecare fotografie fiind realizată ţinând obturatorul deschis timp de 15 secunde, permițând astfel să intre cât mai multă lumină în obiectiv.
Admiraţi această fotografie incredibilă! 
Mă face să mă minunez în faţa acestor pasionaţi de fotografie,eu fiind un admirator convins al stiintei!
Va puteti imagina cat de mici suntem in acest imens univers...?
Fantastic, iar aceasta fotografie reprezinta o adevarata capodopera pentru oamenii de stiinta si pentru pasionatii amatori ( pentru admiratorii stiintei).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu